Therapeutisch Centrum Helena

 

"Mijn leven is mijn boodschap".                                                       

Als ik je uitleg geef over de naam van mijn centrum, dan zal het al snel duidelijk worden.

Mijn centrum heet "Helena", vernoemd naar mijn moeder en die naam vertelt iets over mijn verleden, mijn leven. Wanneer je de naam "HELENA" uit elkaar haalt, kan er "HEL", "NA" en "HELEN" uit ontstaan. Er is een periode in mijn leven geweest, dat ik in een "HEL" leefde. "NA" die "HEL" ging ik "HELEN". Nu help ik mensen met hun "HELEN".


Vele jaren geleden was er van mijn zelfvertrouwen niets meer over. Ik leefde echt in een hel, al had ik alles om gelukkig te zijn. Met alles bedoel ik dan: een goede baan (nachtzuster), een mooi huis, twee prachtige zonen en een lieve man. Maar toch voelde ik mezelf zeer ongelukkig en absoluut niet de moeite waard. Ik vond mezelf zo waardeloos. Ook raakte ik gehandicapt en kon mijn werk als nachtzuster niet meer doen. Ik zal nooit met woorden uit kunnen leggen hoe eenzaam ik toen ben geweest. Een jaar later begon ik weer lichtpunten te zien en kwamen er de volgende vragen bij me op:
- Wat kun je doen wanneer het leven je bepaalde moeilijkheden voorschotelt, die je leven helemaal verstoren en je hulpeloos en machteloos achterlaten?
- Wat kun je doen als je je zo eenzaam voelt en je wilt je weer herenigen met het leven en je een voelen met je medemens?
- Hoe kun je jezelf aanmoedigen om die gelukkige en tevreden persoon te worden die je zo graag wilt zijn?

Ik ben gaan omscholen. Ik heb een opleiding maatschappelijk werk gedaan en verder een opleiding voor Gestalt- en Psychosynthese therapeut. Ik heb veel over mezelf en anderen geleerd. Veel ervaring deed ik op bij mijn stageplaatsen: bij de telefonische hulpdienst, bij slachtofferhulp en bij een tehuis voor daklozen. Twintig jaar geleden besloot ik om een eigen praktijk en centrum te beginnen.

 

Pijn, lijden en moeilijkheden komen op onze weg om er van te groeien. En groeien kan soms heel erg pijn doen. Sinds een aantal jaren kan ik zeggen:
MIJN DIEPTEPUNTEN ZIJN MIJN HOOGTEPUNTEN GEWORDEN. Ik ervaar met dankbaarheid dat werken met mensen mezelf rijker maakt. Mijn leven is mijn geschiedenis. Soms zou je willen dat je situaties of gebeurtenissen uit kon wissen. Maar ik ontkom er niet aan om mijn eigen geschiedenis te aanvaarden.

DE MOOISTE EN DE PIJNLIJKSTE MOMENTEN KUN JE NIET BEDENKEN. ZE OVERKOMEN JE EN ZE KUNNEN JE DICHTER BIJ JE WARE ZELF BRENGEN.
 

 

Mijn doel is mensen handvatten aan te reiken om zichzelf te worden. Ikzelf ben het levende bewijs dat het kan. Met heel mijn hart ben ik bij mijn werk en bij mensen betrokken. Waarom? Omdat ik weet wat het betekent om te overleven in plaats van te leven.

Kom voor een intake gesprek en kies dan zelf of je met mij verder wil.

Liefs, Paula

06-22956843
 
Inloggen
centrumhelena.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!