Rouw Trauma en Verliesverwerking

Werken aan innerlijke blokkades
 

Onafgemaakte zaken afmaken. Of het nu gaat om een rouwverwerking, traumaverwerking of een verliesverwerking, vaak zijn, mochten of konden de emoties niet geuit worden. Of vastlopen in je leven of relatie, of een burn-out. Een simpel voorbeeld hiervan is dat van de werknemer die kwaad is op zijn baas, maar zijn boosheid niet uit omdat hij bang is ontslagen te worden. Dit is een voorbeeld van een gering probleem dat gemakkelijk op te lossen is. De meeste mensen die bij mij in therapie komen, hebben te kampen met een opeenstapeling van vele onafgemaakte situaties, die sterk emotioneel geladen zijn.

Hoe maken mensen het zichzelf onmogelijk een situatie of gebeurtenis af te maken? Om te beginnen zijn de meeste mensen zich niet bewust van hun lichaam. Omdat alle gevoelens besloten liggen in het lichaam, zijn ze zich niet bewust van hun gevoelens. Dit gebrek aan lichaamsgewaarzijn maakt het hun onmogelijk emotionele situaties af te maken. Ook als ze zich wel bewust zijn van hun gevoelens, zijn ze vaak geneigd die te onderdrukken; hun verstand zegt hen dat ze niet boos mogen zijn, zich niet bedroefd mogen voelen. Dus negeren ze de signalen die hun lichaam hun geeft, waarop de emotionele opwinding verandert in lichamelijke pijn, spanning, angst, depressie of een verslaving.

 

Sommige mensen vereenzelvigen bepaalde delen van hun lichaam met de persoon die hen heeft verlaten, of die hen heeft afgewezen of heeft misbruikt. Een vrouw die bij mij in therapie was, hield haar moeder bij zich in de vorm van een maagzweer.
Schaamte, pijn, verdriet, angst, woede en onmacht kunnen allemaal ontstaan door onafgemaakte zaken. Ze moeten losgelaten worden. Ze houden de energiekanalen dicht. Wat verborgen moet blijven kan niet groeien.
 

Afscheid nemen van onafgemaakte zaken, rouw-, trauma- of verliesverwerking, is noodzakelijk.
Pijn, lijden en moeilijkheden komen op onze weg om er van te groeien en groeien kan soms heel erg pijn doen. Je ontkomt er niet aan dat jouw leven jouw geschiedenis is.

Een 4-daagse workshop waarin "werken aan innerlijke blokkades", "onafgemaakte zaken" en "rouw- trauma- en verliesverwerking", kunnen je vele jaren aan therapie besparen. Zie voor meer informatie "WORKSHOPS".
Ga leven in plaats van overleven!
 
Inloggen
centrumhelena.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!