Nieuwe curses meditatie

 

Ontdekken wie je echt bentimages.jpeg

De uitdaging van deze tijd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meditatie

 

Mediteren is zijn, in het hier en nu. Bij mediteren leer je gedachten te observeren zonder ze te veroordelen. Je concentreert je op je ademhaling zodat je rustiger wordt en de gedachten stroom kalmer. Er zijn enorm veel manieren om te mediteren en ook allerlei redenen om ermee te beginnen: om te ontspannen bijvoorbeeld, om bij jezelf te komen, om om te gaan met (negatieve) emoties…

 

Wat doet mediteren met je ?

Mediteren kan je veel brengen. Niet alleen helpt het je om tot rust te komen, het brengt je  meer in balans en geeft je inzicht in wie je bent en wat je wilt. Door te mediteren leer je je gedachten te observeren. Je beseft dat je niet je gedachten bènt, maar dat je gedachten hèbt. Je ontwikkelt door meditatie meer mededogen – je wordt niet alleen milder voor jezelf, maar ook voor je medemens. Als je bovendien hooggevoelig bent dan kan meditatie je echt helpen om met de valkuilen en nadelen van je hooggevoeligheid om te gaan.

 

Veel verschillende manieren van mediteren zullen we in de cursus gaan beoefenen.

Enkele manieren zijn bijvoorbeeld:

  • de bodyscan
  • de Zen meditatie
  • ademhaling meditatie
  • geleide meditatie

 

Zelf kun je gaan ontdekken wat het beste bij jouw past en waar jij je goed en prettig bij voelt! 

 

Kun je met je aandacht in het hier en nu zijn? Als je eet, als je met iemand praat, of gaat er veel op de automatische piloot?

Meer bewust worden, meer kunnen genieten en zonder oordeel leren te kunnen zijn met wat er is, in het hier en nu!

 

Ademhaling

 

Ademhaling is het belangrijkste lichaamsproces dat we zowel bewust als onbewust doen. We ademen met ons lijf. Ademen heeft zijn weerslag op hoe we denken, voelen en op wie we zijn. Als we de verbinding met de ademhaling verliezen of slechts oppervlakkig ademen, dan verliezen we de verbinding met het leven en met onszelf.

Je ademt zoals je leeft of je leeft zoals je ademt.

 

Een goede ademhaling kan fysieke en mentale stress doorbreken.

Daar in tegen kan bijvoorbeeld een te hoge of een te snelle ademhaling allerlei klachten teweeg brengen. Bijvoorbeeld: hyperventilatie, lage weerstand, vermoeidheid, hoge of lage bloeddruk, benauwdheid, slaapstoornissen, darmproblemen, neerslachtigheid en uitputting. Dit zijn maar een aantal van de klachten die kunnen ontstaan als je niet natuurlijk rustig ademt. Stress en ademhaling hebben een enorme impact op vrijwel alle systemen die in het lichaam werkzaam zijn. Een rustige ademhaling en rust in je hoofd gaan hand in hand: adem rustig en ook je brein komt tot rust!

 

Een goede adem is vrij en ontspannen, dat geld ook voor hoe je in het leven staat.

 

We gaan in de cursus verschillende ademtechnieken leren, zodat jezelf kan gaan kiezen wat voor jou het beste en het prettigst werkt!

 

Gedachten

 

Per dag hebben we naar schatting zo’n 80.000 gedachten. Het merendeel van die gedachten is een herhaling van iets wat we eerder hebben ervaren of wat al eens in onze gedachten is geweest. Gedachten zijn gebaseerd op ons mentale verleden. Dit zorgt voor allerlei overtuigingen en de daarmee samenhangende emoties. Vooral negatieve herinneringen hebben vaak nog (onbewust) een grote invloed op ons leven in het heden. Teveel controle, gepieker, vermijdingsgedrag en stress zijn maar een paar voorbeelden wat uit angst denken en negatief denken voortkomt.

 

We zoeken het in verslavingen om de leegte te vullen, drank, drugs, eten, kopen, het behalen van succes, verslaving aan telefoon, computer enz., enz. Of we gaan veranderingen uit de weg en blijven zo in een vicieuze cirkel zitten.

 

Gedachten zijn maar gedachten. Niet iedere gedachte die voorbij komt sluit aan bij de realiteit. Niet iedere gedachte is waar. Actieve hersenen gooien constant balletjes op. Wanneer we gaan inzien (bewust worden) dat we zelf onze problemen veroorzaken, dan pas kunnen we gaan ervaren dat we alles met ons denken doen. Dan pas kunnen we van problemen naar mogelijkheden gaan.

 

Waar komt die innerlijke stem vandaan die ons er van weerhoud ten volle te leven?

 

Donderdag 26 maart start de cursus “Ontdekken wie je echt bent” van 19.30 tot 22.00 uur in Lieshout.

Kosten:           €289,- voor 8 avonden

Begeleiders:   Paula Smits-Franke

                        Nelle van Vlokhoven

                        Wilma Kammeraat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inloggen
centrumhelena.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!