Mindfulness voor kinderen

Nieuw   Nieuw   Nieuw   Nieuw   Nieuw   Nieuw   Nieuw   Nieuw 

 

MINDFULNESS VOOR KINDEREN

Een voedende pedagogie vanuit het hart

 

Kinderen worden tegenwoordig vaak overprikkeld. Ze hebben het druk, moeten presteren en krijgen veel indrukken te verwerken. In de cursus worden de kinderen begeleid om meer innerlijke rust en vreugde te ervaren. Ze gaan dan minder makkelijk toegeven aan hun onzekerheden en angsten die voor het groeien en het ervaren van vreugde en rust in de weg staan. We gaan kinderen niet beoordelen of veroordelen. Ze mogen leren om verbinding te maken met gevoelens en te leren om van hun hoofd in hun lijf te gaan.

 

We leren kinderen om ademruimtes te nemen - een echte aanrader! Deze oefening is de kern van de Mindfulness cursus. We gaan daar veel mee oefenen om er vertrouwd mee te raken. We gaan kinderen leren hun gevoelens toe te staan en te erkennen. Hierdoor leren kinderen iets wat van fundamenteel belang is. Geen enkel gevoel hoeft weggedrukt te worden, te worden veranderd of meteen te worden geuit. Ze leren om hun gevoelens aandacht te geven, vriendelijke aandacht! Lastige gevoelens bestaan eigenlijk niet. Het kan wel lastig zijn om met gevoelens om te gaan en met al hun gedachten en het gedrag dat er uit voort komt. Vooral als de gevoelens groot en heftig zijn.

 

Tijdens de Mindfulness cursus leren kinderen ook om hun gevoelens te verwoorden of te tekenen. Zoals: “dit is pijn”, “dit is boosheid” of “ik voel me blij” of juist “verdrietig”. Aanleren dat je niet jouw gevoelens bent, maar dat je ze hebt. Ik ben geen huilebalk, maar ik voel gewoon verdriet. De gevoelens zijn oké, maar niet elk gedrag is oké. Gedrag kan je veranderen, gevoelens niet. Wij willen kinderen aanleren dat gevoelens zoals verdriet, angst, boosheid en blijdschap er mogen zijn. Dat stelt kinderen gerust en draagt bij aan hun zelfvertrouwen. Deze cursus is voor ieder kind van grote toegevoegde waarde.

 

In ieder kind klopt een hart op zoek naar verbinding, liefde en acceptatie en naar wie ze in wezen zelf zijn!

 

Begeleidsters zijn Paula Smits-Franke en Wilma Kammeraat.

Leeftijdsgroep 6 t/m 8 jaar van 13.30 tot 14.30 uur.

Leeftijdsgroep 9 t/m12 jaar van 15.00 tot 16.00 uur.

Start cursus Mindfulness voor kinderen wordt z.s.m. bekend gemaakt. U kunt zich hiervoor al aanmelden, dan houden wij u op de hoogte.

 

8 bijeenkomsten, werkboek en materialen inbegrepen.

Laatste bijeenkomst samen met ouders.

Kosten € 115,- exclusief BTW per kind.

Voor verdere informatie en/of aanmelding kunt u bellen met Paula Smits-Franke 0499-423588

en Wilma Kammeraat 06-55684682

 

 

Aanvullende informatie.

Tijdens mijn opleiding heb ik, Paula, met kinderen gewerkt, maar ook in mijn praktijk werk ik met kinderen, zoals bijvoorbeeld met ademsessies.

Mijn naam is Wilma Kammeraat, ik ben 47 jaar en woon sinds 4 jaar in Aarle-Rixtel samen met mijn man en oudste zoon. Onze jongste zoon studeert en woont in Breda. Onze kinderen zijn "volwassen" en voor mij breekt er een nieuwe fase van mijn leven aan- het loslaten van mijn kinderen vond ik geen makkelijk proces. Aan de andere kant voel ik ook dat ik voor mezelf mag gaan! Ik ben daarom ook erg dankbaar en blij dat ik samen met Paula de kindermindfulness mag gaan geven. Daarnaast volgen Paula en ik samen de opleiding How2talk2Kids (effectief communiceren met kinderen). Ik kijk er naar uit en ik hoop dat de kinderen een leerzame en fijne tijd bij ons mogen hebben.

 

Wij gaan er voor!

 

 

 

Inloggen
centrumhelena.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!