Gezonde Voeding

NIEUW – NIEUW – NIEUW – NIEUW – NIEUW

 

CURSUS GEZONDE VOEDING

VAN EETLUST NAAR EETRUST

 

Voor iedereen die worstelt met de verslavende aspecten van onze voeding: word er bewust van wat suiker met je lichaam doet!

Praktische cursus met veel tips om je te helpen minder suiker te eten.

 

Een hoge bloedsuikerspiegel is een van de vijf risicofactoren voor hartziekten, diabetes en leverziekten.

 

Wij zijn massaal verslaafd aan suiker; net als alcohol en sigaretten is suiker ook niet gezond voor ons lichaam. Naast de nodige gevaren voor je gezondheid kan het ook zorgen voor extreme verslavingsreacties in je brein waardoor het steeds moeilijker wordt om er vanaf te blijven. Suiker is een sluipmoordenaar, die je lichaam langzaam uitholt. Doordat het zo langzaam gaat, hebben we vaak niet in de gaten dat suiker weleens de boosdoener kan zijn als het gaat om kwaaltjes en klachten zoals: stress, overgewicht, slecht slapen, weinig energie, slecht humeur en een eindeloos gevoel van honger hebben.

Over de gevaren van suiker, in het bijzonder voor opgroeiende kinderen, is al veel gezegd. Tandbederf en overgewicht zijn een bekend gevolg van teveel zoet eten. Ook ontdekt men bij kinderen meer verbanden tussen suikerrijke voeding en obesitas, allergieën, gedragsproblemen en diabetes.

 

Deze cursus maakt duidelijk dat gezonder eten niet betekent dat we minder moeten eten. Het is geen dieet. Het antwoord ligt juist in anders en lekker eten, uitgaande van natuurlijke ingrediënten. Het laat zien dat gezond en lekker eten prima samen gaan! Naast je smaak voed je eerst en vooral de gezondheid van jezelf en van je kind. Dat is de duurzaamste investering die je kunt doen!

 

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 19.30 tot 22.00 uur te Lieshout.

De kosten zijn € 289,- p.p. inclustef werkmap, koffie en thee.

 

Wil jij ook van EETLUST naar EETRUST?

Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met een van onderstaande begeleidsters:

 

Paula Smits-Franke: 06-22956843

Nicole van Rut: 06-46394025

 

Thema’s die aan bod komen in de cursus Gezonde Voeding

 

1)Bewustwording

Voeding kan je maken en breken. Alles heeft te maken met waarvoor je kiest. Hoe we dagelijks worden verleid om te eten en hoe je jouw eigen plan kunt trekken door de voedseljungle.

 

2)Je relatie met eten

Hoe beïnvloedbaar ben jij? Hoe jouw brein eten kiest en hoe je ervoor zorgt dat het andere keuzes, die gezond zijn voor jou, gaat maken. “Doordat we een aantal weken minder suiker aten, merkten we dat onze behoefte aan suikers er gewoon niet meer was.”

 

3)De verslaving van suiker

Hoe tast suiker jouw lichaam aan? Wist je dat we rond 1800 ongeveer 500 suikerklontjes aten per jaar? Dit komt neer op 1,5 suikerklontje per dag. Inmiddels eten we per jaar 14.600 suikerklontjes. Dat komt neer op 40 suikerklontjes per dag! Dan hebben we het alleen nog maar over de toegevoegde suikers. Als je daar alle producten die zich in je lichaam gedragen als suiker (zoals aardappelen, pasta, brood, rijst en witmeel producten) bij optelt, kun je dit getal zeker verdubbelen.

 

4)Wat heeft jouw lichaam daadwerkelijk nodig?

Het verschil tussen voeding en vulling.

Vulling = altijd stress en spanning en de behoefte aan meer eten.

 

5)Suiker en onze gezondheid

We worden steeds zieker en niemand die ook maar iets in de gaten heeft … want er is een pill for every ill. Geschat wordt dat

  • 90% van de diabetes type 2
  • 80% van alle hart- en vaatziekten
  • 70% van alle beroertes
  • 70% van de gevallen van dikke darmkanker

kan worden voorkomen als we meer aandacht zouden besteden aan voeding, overgewicht, inactiviteit en roken. Suiker is hierbij een belangrijke hoofdrolspeler!

 

6)Het belang van een goede eetstructuur

Welke voeding past hierbij? Waarom we toch vaak minder gezond eten dan we zouden willen. Je krijgt inzicht en praktische handvatten om blijvend gezonde gewoontes te ontwikkelen.

 

7)Kinderen en suiker

Het lijkt zo’n logische combinatie, toch is dat het niet, zeker als je bedenkt hoeveel schade suiker in een kinderlijf kan aanrichten. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat wij zelf en onze kinderen MINDER suiker gaan eten? We geven praktische tips en spelletjes om dit makkelijker te laten verlopen.

 

8)Samenvatting en terugblik op de cursus

Wat heeft deze cursus jou gebracht en hoe kijk je erop terug?

 

Wie ben ik? Ik ben Nicole van Rut.

Ik werk vanaf 2007 in de zorgsector, waar ik mensen begeleid met een verstandelijke of lichamelijke beperking, een psychiatrische stoornis of een combinatie hiervan. Werken met mensen is mijn passie; ik vind het heerlijk om te zien wanneer mensen groeien en hun doelen bereiken.

Zelf heb ik al veel geleerd en bereikt de afgelopen jaren, dit vooral gericht op mijn eigen handelen, denken, doen en laten. Mijn eigen leven, hoe wil ik dat leven? Welke doelen heb ik mezelf gesteld en wat wil ik bereiken? Vele vragen zijn beantwoord en emoties zijn verwerkt, mede door het volgen van adem- en IEMT sessies. Daarom besloot ik om zelf de stap te nemen om mensen te gaan coachen als ervaringsdeskundige en heb ik de opleiding adem coach en IEMT practitioner gevolgd. 

Enige tijd geleden heeft Paula mij benaderd of ik samen met haar een cursus over gezonde voeding wilde geven. Ik was enthousiast en wilde dit heel graag! Na veel overleg, lezen en het zoeken van verdieping hebben we een fantastische cursus ontwikkeld die toegankelijk is voor iedereen die op zoek is naar een gezonde manier van eten zonder een dieet te volgen: van EETLUST naar EETRUST!

Ik kijk ernaar uit om samen met Paula deze cursus aan jou te gaan geven. 

Warme groet, Nicole

 

Inloggen
centrumhelena.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!