Ademsessies

Ademsessies

Ik ben mij allang bewust van het belang van een goede ademhaling en God zij dank ben ik in aanraking gekomen met Balance Breathing.
Daar waar ik in aanraking kwam met het ademwerk en waar ik onder professionele begeleiding mijn eerste ademsessie ervaren heb. Na de eerste sessie was ik ook diep geraakt en voelde mij vol energie en ik had meer losgelaten aan emoties dan ik voor mogelijk had gehouden. Wat mij direct aansprak was de kracht van het ademen. Na het doen van ademsessies is het immers veel makkelijker om contact te maken en te houden met je buikademhaling.

Wanneer je beseft dat de kwaliteit van leven afhankelijk is van de kwaliteit van je ademhaling, is er geen weg meer terug. Ademhalen: het grootste deel van ons leven besteden we nauwelijks aandacht aan onze ademhaling. We staan er gewoon niet bij stil wat het effect van beter ademen is op de kwaliteit van ons functioneren. De stress is bij velen van ons groot en daarbij is de kwaliteit van de lucht die we inademen bedroevend slecht. Want onze ademhaling is letterlijk onze levensenergie. Het is schrikken als je beseft hoe weinig aandacht er is voor de wijze waarop mensen ademen. Je moet eerst lichamelijke klachten krijgen alvorens daar werkelijk serieus naar gekeken wordt. Balance Breathing gaat veel verder dan welke andere ademtechniek dan ook.

Ik ben dankbaar dat ik het ademwerk door mag geven. Ik ben bijzonder enthousiast geraakt over deze ademmethodiek vanwege de onvoorstelbare effecten. Door de ademsessies voel je meer energie in je lichaam. Je voelt je vitaler en gezonder worden. Je komt emotioneel steeds meer in balans. Onze ademhaling is het grootste geschenk dat we hebben gekregen. Door de zogenaamde open en verbonden ademhaling krijg je optimale zuurstofopname en dat zorgt weer voor een gezonde stofwisseling en vitaliteit. Onze ademhaling heeft vooral te maken met ons hart, onze longen, longblaasjes en bloedsomloop. De meeste ziekten kunnen niet bestaan als er voldoende zuurstof in de cellen is.

De ademhalingssessie zorgt voor het loslaten van belemmerende gedachten en gevoelens over jezelf, anderen en het verleden. Het leidt tot balans in gezondheid, in denken, voelen en doen.
 
Door beter te ademen zorg je voor meer zuurstof in alle cellen van je lichaam. Zuurstof is brandstof en een optimale verbranding is nodig om cellen goed te laten functioneren.
-Weet je dat we gemiddeld maar 20 tot 30 % van ons ademhalingssysteem benutten?
-Weet je dat 70 % van alle detoxificatie van ons lichaam plaats vindt door onze ademhaling?
-Weet je dat de meeste ziekten niet kunnen bestaan indien er voldoende zuurstof in de cellen zou zijn?

Ons ademhalingssysteem kan worden ingedeeld in drie gebieden: buik-, middenrif- en borstademhaling. Door deze drie gebieden te openen en te verbinden krijg je een optimale zuurstofopname, wat een gezonde stofwisseling en vitaliteit tot gevolg heeft. Tijdens de ademsessies kan ook gewerkt worden aan het helen van emoties als angsten, minderwaardigheidsgevoelens, hyperventilatie, verslavingen, verdriet, boosheid, schuldgevoel, burn-outverschijnselen, etc.
Heling vindt plaats op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.
Fysiek: door beter te ademen zorg je voor meer zuurstof in alle cellen van je lichaam. Het is bloeddrukverlagend en je krijgt meer energie.
Emotioneel: je heelt je negatieve emoties.
Mentaal: je laat je negatieve gedachten over jezelf, anderen en het verleden los.
Spiritueel: je komt in contact met je authenticiteit en je voelt de verbinding met jezelf en alles om je heen een met de Bron waar we allemaal vandaan komen.

Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur en kost € 75.
Kinderen tot 15 jaar € 40.
 
Voor meer informatie en/of afspraak:

Paula Smits-Franke
Gestalttherapeute
Therapeutisch Centrum te Lieshout
Tel. 06-22956843
 
Inloggen
centrumhelena.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!